E-Ticaret Site Tasarımları


E-ticaret sitesi oluşturmak için adından da anlaşılacağı gibi ticari kazancın ön planda olduğu bir web sitesinin tasarlanması gerekir. Ziyaretçilerin satın alımlarını gerçekleştirmek için giriş yaptıkları e-ticaret sitesinin kullanışlı ve de kolay erişebilir yapıda olması da önemlidir. Ticari faaliyeti yapılacak ürünün özelliklerinin site içerisinde belirtilmesi ve satışı arttıracak koşullarda reklamının yapılması gerekir. Müşterilerin dikkatini çekmek için dikkat edilecek bir diğer önemli unsur da ekonomik e-ticaret sitesi oluşturmaktır. Çünkü ticari amaçlarla açılan web sitesinin pek çok rakip sitesi mevcuttur.  Piyasa içerisinde de öne çıkmak ve tercih edilmek için ekonomik yapıda olmak her zaman avantaj sağlar. İnternetin web deposunda yer alması için web tasarım sitelerinden, e-ticaret sitesi tasarlatabilirsiniz ya da hazır e-ticaret sitesi satın alabilirsiniz.


E-ticaret Sitesi Tasarımında Dikkat Edilecek Unsurlar


1.      Ziyaretçiler: E-ticaret sitesi üzerinden yapılan satışların artması için ziyaretçilerin dikkatini çekmeniz gerekir. Sitenizin tanıtımının yapılması ve ürünlerinizin pazarlanması için de internet kullanıcılarının yani ziyaretçilerin sitenizi tercih etmesi önemlidir.


2.      Kullanışlılık: İster hazır e-ticaret sitesi olsun ister özel hazırlanmış e-ticaret sitesi olsun, her ikisinin de basit ve sade tasarımlarla kullanışlı bir yapısının olması gerekir.  Sitenizin kullanışlı olması aynı zamanda site içinde satışı olan ürünlere ulaşımı kolaylaştıracak ve ziyaretçilerin rahat alışveriş yapmasını sağlayacaktır.   


3.      Alışveriş Sepeti: E-ticaret sitesinin odak noktası olan satışın gerçekleştiği bölüm sitenin sepetidir. Bu nedenle site içerisindeki dolaşımlarda sepete ulaşımın en kolay biçimde tasarlanması gerekir.


4.      Fotoğraf Kalitesi: Web siteniz içerisinde ürünlerinizi tanıtırken ne kadar ekonomik e-ticaret sitesi kullanmış olsanız da ziyaretçiler ürünlerinize sadece fotoğraflardan ulaşacağı için kaliteli ve yüksek çözünürlü fotoğrafları kullanmalısınız.


5.      Site Odaklı Olmak: Kimi zaman sitenize tanıtıcı ürün reklamları almış olsanız da ziyaretçilerin dikkatini dağıtacak unsurlardan uzak durmalısınız. Mümkün olduğunca odaklanma e-ticaret sitesi üzerinde olmalıdır.


6.      Arama Butonu: Ziyaretçilerin ulaşmak istedikleri ürünlerde hızlı olunması için site tasarımınızın içerisinde arama butonu bulundurmalısınız.


7.      Sosyal Medya: İnternet kullanıcılarının en aktif olduğu sosyal medya platformlarında sitenizin paylaşılması için sosyal medya uygulamaları ile uyumlu e-ticaret sitesi tasarlamalısınız.