Hazır Web Site Tasarımları


Web siteleri günümüzde hem ziyaretçiler hem de üreticiler tarafından sıklıkla kullanılan internet web deposunun ağlarıdır. Bir web sitesi tasarlamak için de çoğunlukla yazılım ve tasarım alanında bilgi sahibi olmak gerekir. Fakat bu bilgi birikimlerine sahip olmayan kişilerin web sitesi sahibi olamayacağını söylemek doğru olmaz. Çünkü web tasarım üzerine satış yapan pek çok firma bulunur. Yani web sitesi oluşturamayan ya da kurulumunu yapamayan kişiler için tasarlanan ve satışı yapılan hazır web siteleri vardır. Birçok kişi her ne kadar web sitelerini hazır internet sitesi olarak satın almış olsalar da hazır web sitelerinin içerisindeki şablonlardan seçenek beğenebilirler. Hatta hazır internet sitesi olarak aldıkları siteler için eklemeler ve güncellemeler de yaptırabilirler. Hazır internet sitelerini tercih eden kişilerin kullanmak için bilgisayarlarına yüklemeleri gereken herhangi bir program ya da kodlama işlemi de yoktur.  Tasarımı özgün yapıda ve kullanımı kolay olan hazır web sitelerini rahatlıkla satın alabilirsiniz. Ayrıca hazır internet siteleri için tasarlanan web sitelerinin alanlarında inşaat, endüstri, sanayi ve turizm gibi seçenekler de vardır.


Hazır Web Sitesinin Tasarımı


Kişisel ihtiyaçlarınız için ya da çalıştığınız alan üzerine satın almak istediğiniz hazır web sitesi için dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır.


·         Mesaj: Satın alacağınız hazır web sitesi içerisinde vermek istediğiniz mesajı ya da yansıtmak istediğiniz reklamı ne kadar sağlayabileceğinizi, göz önünde bulundurmalısınız. Bu unsura dikkat etmek için hazır web sitesi satın almadan önce amacınızı belirten ve fikrinizi temsil eden mesajınızı oluşturmalısınız.  Örneğin bir haber sitesi olarak kullanmak için hazır internet sitesi arıyorsanız, güncel ve aktif haberleri yayınlayabileceğiniz bi yapıda olmasına özen göstermelisiniz.  Kısacası web siteniz içerisinde mesajınız net olmalıdır.


·         OdaklanmakHazır web sitelerinin satın alınmasında dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da odaklanmaktır. Yani web sitenizin içeriğine odaklanmalı ve en önemlisi ziyaretçilerin dikkatinin dağılmamasını sağlamalısınız. Bunun için de hazır internet sitesi içerisinde odaklanmayı engelleyecek ve dikkati dağıtacak reklamlardan, siteden alakasız içeriklerden, görüntü kalabalığından ve de düzensiz yazı sitillerinden uzak durulmalıdır.


·         Gereklilik: Web sitelerinin birçok sorunundan biri de gereksiz unsurları barındırmaktır. Web sitenizin daha çok ziyaretçi alması ve rakip internet sitelerini geride bırakması için gerekli ve gereksiz unsurları ayırmalısınız. Örneğin bir e-ticaret sitesi oluşturmak için hazır web sitelerine bakıyorsanız, ürünlerinizi öne çıkaracağınız ve reklamlarınızı yapabileceğiniz seçeneklerin olmasına dikkat etmelisiniz. Gereğinden fazla ve uyumlu olmayan seçeneklerin site içerisinde bulundurulmaması gerekir.


·         Renk ve Yazı Uyumu: En iyi hazır web sitesini satın almak ve en iyi şekilde kullanmak istiyorsanız yazı ile renk uyumuna dikkat etmelisiniz. Özellikle gözleri yoran çarpıcı, fosforlu renklerden ve aşırı küçük, aşırı büyük yazı boyutlarından uzak durmalısınız. Daha çok yazı stili ile uyumlu ve canlı renklerin olduğu hazır web sitesi şablonlarını tercih etmelisiniz.


·         Sosyal Medya Bağlantıları: İnternetin en sık kullanılan platformları arasında sosyal medyalar üst sıralarda yer alır. Bu nedenle hazır internet sitelerinin de pek çok sosyal medya uygulaması ile bağlantılı olması gerekir. Diğer yandan hazır web sitelerinin telefon, tablet, televizyon gibi internet tarayıcıları ile de bağlantı kurması önemlidir.






Hazır İnternet Sitelerinin Kullanım Alanları


Kolay ve hızlıca temin edebileceğiniz hazır web siteleri için pek çok kullanım alanı da mevcuttur. Genellikle hazır internet sitesi satın alımı yapan kişiler tarafından kullanılan web sitesi alanları sırasıyla:


1.      Blog Siteleri: Pek çok konuda içerik barındıran ve güncel yapıda olan blog siteler için hazır web siteleri satın alınmaktadır.


2.      Kişisel Web Siteleri: Blog sitelerle karıştırılmış olsa da daha çok sektörel alanlarda iş sahibi olan ve iş olanaklarını dijital ortamda geliştirmek isteyen kişilerin kullanımında yer almaktadır.  Bu nedenle hazır web sitesini mesleklerini tanıtmak ve reklam yapmak için satın alırlar. Sektörel ve portfolyo site olarak da bilinirler.

3.      Kurumsal Web Siteleri ve Ticaret Siteleri:  Büyük iş sahibi firmaların ve ticari faaliyetler yapan kişilerin kullandığı web siteleridir. Kimi zaman hazır web sitelerini tercih etseler de çoğunlukla özel tasarım web sitelerini satın alırlar.